Van groene doelstellingen naar groene daden: hoe ondernemingen echt duurzaam kunnen zijn

Duurzaamheid is een hot topic in de ondernemingswereld. Steeds meer bedrijven stellen zich groene doelstellingen en proberen hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Maar hoe kan een onderneming echt duurzaam zijn? Hoe kan het zorgen dat zijn groene doelstellingen ook daadwerkelijk worden bereikt? In deze blogpost gaan we in op deze vragen.

Wat is duurzaamheid in de ondernemingswereld?

Duurzaamheid in de ondernemingswereld gaat over meer dan alleen maar het verminderen van de ecologische voetafdruk. Het gaat om verantwoordelijkheid nemen voor de impact van de onderneming op de maatschappij en het milieu. Dit betekent dat een onderneming rekening moet houden met de hele levenscyclus van haar producten, van grondstofwinning tot afvalverwerking. Ook moet het zorgen voor eerlijke arbeidsomstandigheden en een eerlijke verdeling van de winst.

Hoe kan een onderneming echt duurzaam zijn?

Een onderneming kan echt duurzaam zijn door haar groene doelstellingen ook daadwerkelijk te realiseren. Dit betekent dat het niet alleen maar groene doelstellingen stelt, maar ook een plan maakt voor hoe deze doelstellingen bereikt kunnen worden. Hierbij moeten de volgende stappen worden gezet:

  • Het in kaart brengen van de ecologische voetafdruk van de onderneming.
  • Het stellen van realistische en haalbare doelstellingen voor vermindering van deze voetafdruk.
  • Het maken van een plan voor hoe deze doelstellingen bereikt kunnen worden.
  • Het meten van de voortgang en het bijstellen van het plan waar nodig.

Een voorbeeld van een duurzame onderneming

Fair Furniture Group is een bedrijf dat zich richt op duurzame meubels. Het bedrijf is opgericht met de missie om de wereld een beetje groener te maken door duurzame meubels te maken. Fair Furniture Group heeft zichzelf groene doelstellingen gesteld en een plan gemaakt voor hoe deze doelstellingen bereikt kunnen worden. Hierbij heeft het bedrijf gekeken naar de hele levenscyclus van haar producten, van grondstofwinning tot afvalverwerking.

Eén van de doelstellingen van Fair Furniture Group is om 100% duurzame grondstoffen te gebruiken in haar producten. Dit betekent dat het bedrijf alleen gebruik maakt van hout uit duurzaam beheerde bossen en andere grondstoffen die op een verantwoorde manier zijn verkregen. Fair Furniture Group heeft hierbij samengewerkt met verschillende organisaties om zeker te stellen dat de grondstoffen die zij gebruiken daadwerkelijk duurzaam zijn.

Andere doelstellingen

Een andere doelstelling van fairfurnituregroup.nl is om haar CO2-uitstoot te verminderen. Dit doet het bedrijf door de energie-efficiëntie in haar productieproces te verhogen en door over te stappen op duurzame energiebronnen. Fair Furniture Group heeft hierbij geïnvesteerd in zonnepanelen en windenergie om haar energieverbruik te dekken.

Duurzaamheid in de ondernemingswereld gaat over meer dan alleen maar het verminderen van de ecologische voetafdruk. Een onderneming kan echt duurzaam zijn door haar groene doelstellingen daadwerkelijk te realiseren en een plan te maken voor hoe deze doelstellingen bereikt kunnen worden. Fair Furniture Group is een goed voorbeeld hiervan, met haar focus op duurzame grondstoffen, CO2-reductie en eerlijke arbeidsomstandigheden. Duurzaam ondernemen is niet alleen een morele plicht, maar ook een economische kans.

#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}