Hier moet je op letten bij het aanschaffen van nieuwe led spots

Ga je nieuwe led spots aanschaffen? Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je deze gaat kopen. Zo voorkom je dat je achteraf spijt krijgt van je aankoop. Er zijn zoveel verschillende led spots op de markt dat wij ons kunnen voorstellen dat je niet meer weet waar je op moet letten als consument. Daarom geven wij je in dit artikel een paar tips. Zo kan jij geschikte led spots voor in je huis kiezen zonder te twijfelen of ze echt wel goed zijn. 

De perfecte hoek van je licht

Wanneer je in de winkel bent zie je waarschijnlijk allerlei verschillende spots. Ga je voor een led spot gu10 of toch voor de C90 classic? Ze zijn er in alle soorten en maten. Kantelbare spots, spots die je in je plafond moet plaatsen of spots voor in je trap. Het kan allemaal. Al deze spots geven bundels van licht af. Hoe groter de bundel van licht hoe hoever deze spot kan schijnen. Dit kan je terugvinden op de verpakkingen van de spots. De bundels worden uitgedrukt in graden. Bijvoorbeeld: 20° of 80°, op deze manier kan je een spot kiezen die de juiste hoeveelheid licht uitstraalt.

Led spot

De kleur van je lamp voor een goede uitstraling

Een ander gegeven wat op de verpakking staat van led spots is de CRI. Dit staat voor Colour Rendering Index. Deze index geeft aan hoe natuurgetrouw het licht wat uit de spot komt eruitziet. De maximale CRI die je kan kopen is 100. Dit houdt in dat het licht uit de spot er net zo uitziet als zonlicht. Vaak hebben lampen een CRI van 80 of 90. Let op dat de minimale CRI voor een werkomgeving een CRI van 80 is. Dit omdat je anders niet meer fijn kan werken. 

Kijk ook naar andere functies

Als je een lamp gaat kopen is het dus belangrijk om bijvoorbeeld te kijken naar de CRI op de verpakking. Zo voorkom je dat je een lamp koopt die achteraf veel te blijkt te zijn. Ook de lichtbundel van de lamp is een belangrijke eigenschap waar je naar moet kijken. Als je twijfelt of de lamp past bij wat je in je hoofd hebt kan je het ook altijd nog even navragen bij de winkel. Vergeet niet naar andere functies van de lamp zoals dimbaarheid en levensduur te kijken. Dit is namelijk ook bij elke led spot anders. 

#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}